Tornatore
2 προϊόντα
Ο ιστότοπός μας απευθύνεται σε ενηλίκους. Παρακαλούμε επιβεβαιώστε αν είστε άνω των 18 ετών.
Το περιεχόμενο αυτού του καταστήματος δεν είναι ορατό σε νεότερο κοινό.
2 προϊόντα
Η αρχή της καλλιέργειας σταφυλιών και παραγωγή κρασιού, από την οικογένεια Tornatore, χρονολογείται από το 1865 όταν ο παππούς του σημερινού ιδιοκτήτη ξεκίνησε τη γεωργική δραστηριότητα. Το 1910, ο παππούς Giuseppe έχτισε ένα σπίτι στην περιοχή Piano Fiera που βρισκόταν μέσα σε 2 εκτάρια αμπελώνων. Εκτός αυτών, είχε ακόμα δύο εκτάρια στη βόρεια πλευρά της Αίτνας, στην περιοχή του Piano Felci σε υψόμετρο 1.000 μέτρων. Η οικογένεια Tornatore είχε πάντα μία λεπτομερή γνώση των εδαφών της πόλης Castiglione di Sicilia από τότε που ο παππούς Giuseppe και ο θείος Giovanni διορίστηκαν υπεύθυνοι κτηματολογίου στις αρχές της δεκαετίας του 1930, συνοδεύοντας τον επιθεωρητή για την ανίχνευση και τον καθορισμό ορίων και ονομάτων των τοπικών περιοχών. Την ίδια περίοδο χρονολογείται επίσης η κατασκευή ενός παραρτήματος ελαιοτριβείου στο οινοποιείο, το οποίο ήταν ενεργό μέσω όλων των τεχνολογικών εξελίξεων μέχρι τη δεκαετία του 1970. Η οικογένεια Tornatore, τις επόμενες γενιές, ποτέ δεν παραμελούσε την αγάπη και τον σεβασμό προς τη γη και τις παραδόσεις.
Η γεωργική δραστηριότητα της οικογένειας Tornatore σήμερα βασίζεται στην ιδιοκτησία 110 εκταρίων εκ των οποίων τα 60 εκτάρια είναι αμπελώνες. Κατά συνέπεια, οι ιδιόκτητοι αμπελώνες του Tornatore τον κατατάσσουν σε ένα από τους μεγαλύτερους παραγωγούς της Etna DOC. Οι αμπελώνες του Tornatore μετράνε πολλές τοποθεσίες (Contrade) σε διαφορετικές περιοχές. Μεταξύ αυτών τα αξιοθαύμαστα Contrade : Bragaseggi, Piano dei Daini, Zottorinotto, Pietrarizzo, Malpasso, Pietramarina, Torre Guarino, Carranco and Trimarchisa, όλα στο Δήμο Castiglione di Sicilia.
Το υψόμετρο των αμπελώνων κυμαίνεται από 550 έως 700 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και η ηλικία των αμπελώνων κυμαίνεται από 3-40 χρόνια για τους Ερυθρούς και 3-10 χρόνια για τους Λευκούς. Οι αμπελώνες της οικογένειας αναδιοργανώθηκαν πρόσφατα προκειμένου να βελτιώσουν τα ποιοτικά πρότυπα και να διατηρήσουν τον δεσμό τόσο με την περιοχή όσο και με τις οινοπαραγωγικές παραδόσεις.