Πως ανοίγουμε μία σαμπάνια;
Πριν ξεκινήσετε την διαδικασία, καλό θα ήταν
να έχετε παγώσει καλά το κρασί σας, ώστε να μειωθεί η πίεση στο μπουκάλι.
![](http://www.vinoultura.gr/cdn/shop/files/NPU_2008_Copyright_Kata_Balogh_2.jpg?v=1646387892&width=1080)
Βήμα πρώτο: Αφαιρέστε το καψύλλιο και γείρετε ελαφρά το μπουκάλι (περίπου 45 μοίρες), στρέφοντάς το με ασφάλεια μακριά από τον εαυτό σας ή από οποιοδήποτε άλλο άτομο.
Βήμα δεύτερο: Στη συνέχεια χαλαρώστε ελαφρά το σύρμα, διατηρώντας ταυτόχρονα σταθερό κράτημα στο φελλό.
Βήμα τρίτο: κρατώντας ακόμα σταθερά το φελλό, περιστρέψτε απαλά το μπουκάλι (ΟΧΙ το φελλό) με το άλλο σας χέρι, έτσι ώστε ο φελλός να βγαίνει συρόμενος - όχι να σκάει - προς τα έξω.
Χρησιμοποιείστε κατάλληλα ποτήρια, για να απολαύσετε στο μέγιστο το κρασί σας.